Osmáci na školním výletě ve Vídni

Ve čtvrtek 1. 6. se osmáci v rámci svého školního výletu vydali do Vídně. Cílem byly nejznámější památky a nákupy v hlavním městě Rakouska. První zastávkou se stalo letní sídlo Habsburků Schönbrunn. Zde nás přivítaly rozkvetlé zahrady a nádherný barokní zámek z konce 17. století. Odsud naše kroky směřovaly do centra města, kde jsme si prohlédli zámek Evžena Savojského Belvedere, sídlo Habsburků Hofburg, gotickou katedrálu Stephansdom, Státní operu, Císařskou hrobku, Morový sloup, Národní knihovnu, Památník císařovny Marie Terezie lemovaný Umělecko-historickým muzeem a Přírodovědným muzeem. Prošli jsme se známou ulicí Am Graben, kde jsme se mohli najíst a nakoupit si suvenýry. Po celou dobu jsme poslouchali výklad paní učitelky Moravčíkové, která se ujala role průvodkyně.

Po zhlédnutí památek jsme jeli nakupovat do nákupního centra G3 v Gerasdorfu. Někteří kupovali oblečeni v Primarku, jiní Mozartovy koule. Každý chtěl přivést svým blízkým nějakou tu drobnost.

Na zpáteční cestě byl pro žáky připravený kvíz, týkající se vídeňských památek a zajímavostí. Tři nejlepší týmy získaly sladkou odměnu. 

Co říci závěrem?

Viděli jsme mnoho památek, dozvěděli se spoustu zajímavostí, ochutnali vídeňskou zmrzlinu, nakoupili suvenýry, mohli si vyzkoušet naše jazykové dovednosti. Výlet se nám zkrátka vyvedl a už se můžeme těšit na ten příští.

Mgr. M. Brožová, Mgr. J. Piskořová, Mgr. E. Moravčíková