Úspěch v matematické soutěži

Memoriál Šárky Pravdové je již tradiční matematická soutěž žáků základních škol a tomu odpovídajících ročníků víceletých gymnázií. Koná se na Gymnáziu Mikuláše Koperníka v Bílovci. Žáci soutěží v týmech ve dvou kategoriích. Kategorie mladší je určena pro žáky šestých a sedmých tříd, kategorie starší je pro žáky osmých a devátých tříd.

Protože se účastní i žáci odpovídajících ročníků gymnázií, je obtížné se probojovat mezi nejlepší. Přesto se to letos týmu VII. B ve složení Katka Balašová,Tomáš Hříbek, Jakub Makúch a František Šťastný povedlo.  Se svými výsledky se zařadili na sedmé místo jako nejlepší tým ze základních škol. Před nimi i bezprostředně za nimi byly pouze týmy gymnázií.

Týmu starších žáků třídy VIII. A ve složení Nikola Skálová, Katka Tetamenti, David Hanzlík a Vojta Ražnok se letos tolik nedařilo. Úspěšnější byli v minulém ročníku, kdy se taktéž zařadili mezi týmy gymnázií.

Všem výše jmenovaným žákům děkujeme za vynikající reprezentaci školy. Je vidět, že i na základních školách máme velmi talentované žáky schopné konkurovat studentům gymnázií.

Více fotek na školním Facebooku

Mgr. Eva Rečková