Den otevřených dveří 

Ve spojením s oslavou prvního jarního dne proběhl u nás ve škole Den otevřených dveří. Školu zvenku zná kdekdo, ale jak to vypadá uvnitř už každý ne. Naše škola je historickou budovou, důstojnou paní, která uvnitř neskrývá žádnou „divočinu“, ale, jak lze vyčíst i z reakcí návštěvníků z řad bývalých žáků, došlo během poslední doby k mnoha inovacím. Chodby zdobí panely s historickými fotografiemi školy a nové typy nástěnek, kde jsou umístěny výtvarné i pisatelské pokusy našich žáků, schodiště zdobí výtvarná galerie žáků. Při vstupu do budovy návštěvníky vítá veselý, barevný rozcestník.  
V rámci Dne otevřených dveří byla za přítomnosti zástupců zřizovatele města Příbora, v čele s panem starostou Ing. Arch. Janem Malíkem, slavnostně otevřena nově zrekonstruovaná odborná učebna, která je v současné době asi největším lákadlem. Působí tak trochu jako z jiného světa. Žáci si tady mohou vyzkoušet 3D tisk, programování, virtuální realitu nebo provádět fyzikální či biologická měření pomocí bezdrátových měřicích zařízení. Byly doplněny zásoby tabletů a notebooků. Učebna nově disponuje interaktivním dotykovým panelem a počítačovými stanicemi jejichž výsuv je zajištěn ovládacím panelem umístěným na katedře pedagoga. 
Během Dne otevřených dveří si mohli návštěvníci koupit občerstvení, připravené samotnými žáky. K zakoupení byly i nejnovější knihy pro děti a mládež, které nabízelo knihkupectví Pohoda zastoupené panem Rysem a odbornicí na tento typ literatury paní Petrou Žalmanovou, která ochotně s výběrem knih poradila. Na tvořivých dílnách si návštěvníci mohli vyrobit pěkné dekorace, s pomocí žáků 8. A zasadit nějakou tu rostlinku. K vidění byla i vystoupení žáků školy, taneční i divadelní. Zájemci si mohli vyzkoušet Ozoboty, LEGO stavebnice i virtuální brýle. Děkujeme všem návštěvníkům, ale hlavně všem žákům a učitelům, kteří se do organizace Dne otevřených dveří naplno zapojili! 

Více fotek na školním Facebooku

Mgr. Dana Lišková