Adaptační kurz

Adaptační pobyt

Ve dnech 8. a 9. září 2022 pořádala škola pro naše nové šesťáky adaptační kurz, jehož cílem je poznávat své spolužáky mimo běžné školní prostředí, společně čelit nezvyklým situacím a novým výzvám, seznámit se s nově příchozími žáky a také s novými třídními učitelkami.

Žáci VI.A a VI.B vyrazili ve čtvrtek ráno vlakem směr Studénka. Akce se totiž konala v místním kulturním domě, který nese název Dělnický dům. Dětí se zde ujali dva zkušení lektoři, jež je společně se sociálním pedagogem panem Alexandrem Dreslerem provedli řadou zábavných her a soutěží. Součástí adaptačního kurzu byl rovněž čtvrteční oběd a páteční snídaně v místní restauraci. Díky příznivému počasí se aktivity mohly odehrávat venku na házenkářském hřišti. Největší dobrodružství však nastalo s příchodem tmy, protože děti si poprvé vyzkoušely, jaké to je nocovat se svými spolužáky. V pátek dopoledne už počasí trochu „zlobilo“, proto se zbytek adaptačního kurzu odehrával uvnitř.

Věříme, že jeho účastníci zažili mnoho nevšedních situací, navzájem se lépe poznali a především si z adaptačního kurzu odnesli řadu nezapomenutelných zážitků.

Více fotek na školním Facebooku

Mgr. Lucie Brodíková