Den otevřených dveří

Dne 25. října 2022 jsme po delší odmlce uspořádali Den otevřených dveří. Pokud jste na něj zavítali, tak jste si určitě všimli, že se celý nesl v námořnickém duchu. Proč? Přišel nám v této docela náročné době a po dvou ne úplně normálních letech na mysl citát: „Všichni jsme na jedné lodi“. Toto uvědomění myšlenky bylo vidět už při přípravě i samotné realizaci této akce, kdy se téměř nenašel žák, učitel či jiný zaměstnanec školy, který by se nějakým i sebemenším dílkem nezapojil. A tím to zdaleka nekončí, dokonce i několik rodičů aktivně pomohlo s přípravou tohoto dne. Stále ale zbývala otázka, kolik rodičů s dětmi, bývalých žáků a dalších návštěvníků nakonec dorazí.  

Naše očekávání i odhady byly nakonec výrazně překročeny, kdy už před začátkem akce přicházeli první hosté, zvědaví, co je čeká. 

A že toho bylo dost. Krom řady tvořivých dílen, kde jste si mohli vybarvit, vyrobit lodičku, podzimní dekoraci, lampičku a mnoho dalšího, návštěvníky lákaly děti zatancovat si s naší taneční skupinou, zazpívat se školní kapelou, poslechnout sboreček, navštívit koutek naší televize. Dále na vás čekali roboti, mikroskopy, vědecké pokusy,… Své znalosti ze zeměpisu a dějepisu jste si také mohli pořádně ověřit, zasportovat si. A určitě jsem na něco zapomněla, ale bylo toho opravdu moc 🙂 A občerstvení? Bylo. Od slaného po sladké, na co jste měli zrovna chuť. 

A komu chci poděkovat? Všem, kteří pomohli. Všem, kteří přišli. Všem, kteří ví, že jsme na jedné lodi…. 

Více fotek na školním facebooku