2. ročník školní soutěže v hláskování Spelling Bee

Před třemi lety jsme se „nultým“ ročníkem pokusili zahájit tradici předvánoční soutěže v anglickém hláskování Spelling Bee. Akce se dětem líbíla a tradice tak byla založena. V týdnu od 19. 12. jsme pořádali druhý „oficiální“ ročník. Zúčastnili se jej žáci od 5. tříd výše, nejlepší soutěžící z každé skupiny postoupili do školního finále, které proběhlo 21. 12. 2022 za účasti dvaadvaceti „šampionů skupin“.

V dramatickém finále žáci prokázali vynikající znalosti anglických slovíček, jejich pravopisu i hláskování, ale hlavně pevné nervy a velký kus odvahy.

Postupným vyřazováním zůstali ti nejlepší, kteří se podělili o přední umístění. Blahopřejeme Matěji Frydrychovi (8. A) a Richardu Tetamenti (5. A) ke sdílenému 4. místu. Blahopřejeme Jiřímu Pánkovi (9. A) ke třetímu místu! V letošním ročníku máme dva vítěze – na sdíleném 1. místě se umístili Matěj Eliáš (8. A) a Monika Jalůvková (7. B).

Poděkování patří kolegyním jazykářkám za organizaci, žákům, kteří pomáhali s losováním a kontrolou správnosti losovaných slov, divákům za podporu soutěžících a zejména všem soutěžícím za účast!

Mgr. René Brinda