Projekt ve ŠD – Lidské tělo

V prvním školním pololetí jsme se s dětmi zaměřili na poznávání lidského těla. Listovali jsme encyklopediemi, poznávali funkce těla, co potřebuje, aby bylo zdravé, nebo čím mu můžeme ublížit.

Podrobněji jsme se věnovali našim zoubkům. Proto k nám na pozvání zavítala paní zubařka Malíková, která dětem vysvětlila, jak se o zuby starat, aby nás nebolely a měli jsme neustále krásný úsměv. Tímto bychom chtěli paní zubařce poděkovat za poučnou přednášku a praktickou ukázku. Děti si pak jedny takové zuby vytvořily ve výtvarných činnostech spolu s kartáčkem a zubní pastou.

 Naší pozornosti neunikly ani oči. Vysvětlili jsme si, co je to krátko a dalekozrakost, jak vypadají kontaktní čočky nebo například Braillovo písmo.  Ani tady nechybělo výtvarné zpracování oka. Chuť a čich jsme si procvičili při poznávání koření, dochucovadel a pochutin. A bylo poznat, které děti rády pomáhají rodičům v kuchyni.

Vysvětlili jsme si také funkci dýchacího aparátu a výtvarně ztvárnili pomocí brček a igelitových pytlíků. V neposlední řadě jsme si museli říct co dělat, když se nám dech zastaví. S tím nám pomohl hasič pan Vavřík, kterého jsme přivítali ve ŠD s jeho přednáškou o první pomoci, o které jsme již psali. Ještě jednou děkujeme.

VYchovatelky ŠD

Více fotek na školním Facebooku